Symbianille 22 miljoonan euron kehitystuki

Kaarlo Räihä
2. marraskuuta, 2010 23:20

Viime aikoina Symbian-säätiö ja sen kehittämä Symbian-ohjelmistoalusta ovat esiintyneet uutisrintamalla lähinnä ikävissä merkeissä, kun muutamat suuret puhelinvalmistajat ovat ilmoittaneet lopettavansa Symbian-puhelinten kehittämisen. Nämä uutiset ovat tuoneet epävarmuutta Symbianin tulevaisuuden kannalta, mutta loppua Symbian-säätiölle ei ole tulossa aivan hetkeen, sillä säätiön teknologiavastaavana toimiva Richard Collins kertoi eilen säätiön tukemien kehitysprojektien saaneen 22 miljoonan euron kehitystuen.
Tukipaketin taustalla ovat Euroopan komissio ja Artemis-yhdistys, joiden mielestä Symbianilla on elintärkeä rooli Euroopan sisällä tapahtuvassa matkapuhelinsovellusten kehityksessä. Rahat käytetään SYMBEOSE-liiton (Symbian – the Embedded Operating System for Europe) käynnistämiin projekteihin, joissa on tarkoitus kehittää uusinta tekniikkaa hyödyntäviä tuotteita.
Rahoja sijoitetaan projekteihin joissa tutkitaan Symbianin osalta mm. parempaa virranhallintaa, moniydintukea, pilvipalveluita ja parempaa laitteistotukea tulevien mobiililaitteiden osalta. Ohjelmistopuolella tapahtuvat parannukset julkaistaan säätiön periaatteiden mukaan kaikkien saataville avoimen lähdekoodin muodossa.
22 miljoonan euron potista puolet tulee Euroopan komissiolta ja toinen puolisko SYMBEOSE-liittoon kuuluvilta yrityksiltä ja tukijoilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.