Tutkimus: Androidin kernelissä kriittisiä ongelmia

Teemu Laitila
2. marraskuuta, 2010 14:04

Android-mobiilikäyttöjärjestelmän kerneli on keskivertoa parempi, mutta silti kriittiseksi luokiteltavia virheitä löytyy useita. Tiedot perustuvat avoimen lähdekoodin ohjelmistojen tutkimukseen erikoistuneen Coverity-yhtiön tuloksiin. Yhtiö kävi läpi HTC:n Droid Incredible -puhelimen kernelin, josta löytyi yhteensä 88 kriittiseksi luokiteltavaa ohjelmointivirhettä.
Vaikka ongelmia on paljon, Android on silti keskivertoa paremmin koodattu verrattuna muihin yhtiön tutkimiin Open Source -ohjelmiin. Silti vieläkin vähemmän virheitä löytyy Linux-kernelistä, jonka osia on myös Androidissa.
"Android-laitteistoon liittyvissä kohdissa on enemmän virheitä kuin käytetyissä Linux-kernelin koodeissa. Se ei ole varsinaisesti yllätys, sillä Android-koodit ovat huomattavasti uudempia", selittää tuloksia Coverityn edustaja Andy Chou V3.co.uk-sivustolle antamassaan kommentissa.
Coverity on toimittanut tutkimuksensa tulokset Googlelle ja HTC:lle. Yhtiö toivoo valmistajien korjaavan nyt löydetyt ongelmat, ennen tulosten täydellistä julkistamista parin kuukauden päästä.
Älypuhelinten tietoturvalla on yhä suurempi merkitys myös yritysten tietoturvan kannalta, sillä monet yritykset sallivat työntekijöidensä käyttää henkilökohtaisia laitteitaan yrityksen sisäisessä verkossa.
Vaikka älypuhelinten kautta leviävät virukset ja troijalaiset muodostavatkin yhä kasvavan turvallisuusongelman, suurin riski tietoturvalle on yhä itse laitteiden joutuminen vääriin käsiin.
"Tiedon katoaminen joko varkauden tai laitteiden häviämisen kautta on edelleen paljon suurempi riski, kuin viruksen pääseminen verkkoon, vaikka niitäkin on kyllä olemassa. Myös hait syövät ihmisiä, eikä se yllä ainakaan minun top10-uhkakuvien listalle", vertaa Gartnerin analyytikko John Pescatore FinancialTimes-lehden mukaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.