Seuraava iPhone synkronoi omat asetukset pöytäkoneeseen?

Teemu Laitila
4. marraskuuta, 2010 12:51

Seuraavaan iPhone-malliin on jo aiemmin huhuttu tulevan NFC-sirun, joka mahdollistaa esimerkiksi langattoman maksamisen puhelimella sekä puhelimen helpon käytön tunnistautumiseen erilaisissa palveluissa. Nyt Apple-uutisiin keskittynyt Cult of Mac on kuullut lähteeltään Applen uudesta ideasta NFC-sirun käytössä.
Cult of Macin tietojen mukaan suunnitteilla olisi tekniikka, joka tallentaisi suuren osan (Apple) työpöytäkoneen tai kannettavan asetuksista, kirjanmerkeistä, osoitekirjasta ja esimerkiksi salasanoista iPhonen muistiin NFC-sirun välityksellä. Seuraavalla (Apple) koneella käyttäjän tarvitsisi vain asettaa puhelimensa NFC-tekniikka tukevan koneen lähettyville ja kaikki henkilökohtaiset asetukset olisivat käytettävissä, mukaanlukien oma kotihakemisto esimerkiksi MobileMe-palvelun kautta.
Tekniikka herättää tietysti epäilyksiä tietoturvan tasosta, jos kaikki henkilökohtaiset tiedot ovat saatavilla jopa ilman puhelimen poistamista taskusta. Tekniikka siis vaatisi tehokkaan tunnistautumismekanismin ja salauksen.
Silti Apple saattaa hyvinkin onnistua popularisoimaan paljon puhutut pilvipalvelut kuluttajien keskuuteen. Ennakkotietojen mukaan tulevassa Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmässä pilvipalvelut on rakennettu tiiviimmin sisään käyttöjärjestelmään. Cult of Macin käyttämän lähteen mukaan on silti edelleen mahdollista, että Applen työstämä tekniikka ei ikinä päädy markkinoille asti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.