TeliaSoneran mobiililaajakaistoihin datakatto

Manu Pitkänen
4. marraskuuta, 2010 14:12

TeliaSonera on ottanut datakaton käyttöön mobiililaajakaistoissa tällä viikolla. Datakaton avulla operaattori toivoo hillitsevänsä mobiililaajakaistojen tiedonsiirtoa, joka uhkaa räjähtää käsiin älypuhelinten yleistymisen myötä. Asiasta uutisoi Digitoday.
Viestintäjohtaja Ahti Martikainen huomauttaa, että datakatto on ollut jo aiemminkin käytössä. Liittymien datasiirron rajaksi sopimuksissa on ilmoitettu kolme gigatavua, mutta rajojen noudattamista ei tähän asti ole noudatettu. Uutena piirteenä tulee myös se, että katon ylimenevästä osasta joutuu maksamaan. TeliaSonera myy liittymiä nyt kahdessa luokassa: fiksunetissä katto on kolme gigatavua ja täysnetissä 20 gigatavua.
Vanhat liittymän omistajat voivat olla huoletta, sillä TeliaSonera lupaa noudattavansa heidän kohdalla vanhoja sopimuksia ja toimitaperiaatteita. Heidän datakaton noudattamista ei siis seurata.
Muilla operaattoreilla ei ole datakattoa. DNA:n kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Väisänen uskoo datakattojen yleistyvän tulevaisuudessa, vaikkei yhtiöllä olekaan vielä suunnitelmia kuluttajien tiedonsiirron rajoittamiseksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.