Apple houkuttelee muusikoita MIDI-tuella

Kaarlo Räihä
5. marraskuuta, 2010 13:55

Apple julkaisee lähiaikoina iOS 4.2 -päivityksen iLaitteille, ja tässä päivityksessä on musiikkia tekevien ja soittavien tahojen iloksi myös MIDI-tuki, joka mahdollistaa MIDI-yhteensopivien laitteiden ja ohjelmien komentamisen Applen mobiililaitteilla.
iPhone-puhelimien ja iPod touch -mediasoittimien osalta tarjolla on Applen oman WiFi MIDI -rajapinta, jossa MIDI-komennot siirretään eteenpäin WLAN-verkon kautta. Apple ei ole julkaissut virallisia tietoja tästä rajapinnasta, mutta ennakkotietojen mukaan se toimii mm. Mac OS X:n kanssa, jolloin musiikinteko-ohjelmien virtuaali-instrumentteja voi käskyttää iPhonella.
iPadin osalta yhteensopivuus on vieläkin parempi, sillä USB-midi-kaapelin saa suoraan laitteeseen kiinni Camera Connection Kit -adapterin avulla. Täten iPadilla voi komentaa esim. syntikoita, kuten alla olevassa videossa näytetään.
Aiemmin iLaitteisiin on toteutettu erilaisia MIDI-sovelluksia kolmansien osapuolien toimesta, mutta näiden sovellusten käyttö on aiemmin vaatinut lisälaitteiden tai PC-ohjelmien apua.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.