Firefoxin mobiiliversio paransi suorituskykyään toisella betalla

Teemu Laitila
5. marraskuuta, 2010 13:16

Kuukausi ensimmäisen beta-version julkistuksesta Firefox 4 -selaimen mobiiliversiosta on julkistettu toinen beta-versio. Selain on tarkoitettu Androidille ja Nokian Maemo-laitteille. Uuden version asennus vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin aiempi ja mukana tulee parannuksia suorituskykyyn ja Android-version käyttöliittymään.
Sivujen selausta ja zoomausta on parannettu ja sivujen luvataan latautuvan jopa 40 prosenttia nopeammin kuin aiemmassa versiossa. Tarjolla on myös "Awesomescreen" joka on käytännössä työpöytäselaimesta tutun Awesomebarin mobiilivastine, joka kokoaa kaiken tärkeän tiedon samaan paikkaan. Kuten työpöytäversio, se mahdollistaa tekstihaun historiasta ja internetistä.
Suorituskykyparannuksia on saatu aikaan myös JavaScriptissä. Paremmasta suorituskyvystä huolimatta uuden version pitäisi kuluttaa vähemmän akkua nettisurffailun lomassa. Kokonaan uutena ominaisuutena on harvoissa mobiiliselaimissa löytyvä mahdollisuus avata vahingossa suljettu välilehti uudelleen. Lisäksi mukana on useita pienempiä bugikorjauksia ja parannuksia. Täydellinen lista muutoksista löytyy täältä ja selain on ladattavissa Mozillan sivuilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.