AMD liittyy MeeGon tukijoihin

Teemu Laitila
15. marraskuuta, 2010 16:16

AMD aikoo tulevaisuudessa osallistua pääasiassa Intelin ja Nokian kehittämän MeeGo-mobiilikäyttöjärjestelmän kehitystyöhön, kertoo AMD virallisessa blogissaan. Intelin pahimpana kilpailijana tunnettu AMD näkee avoimeen lähdekoodiin perustuvan MeeGon tulevaisuudessa potentiaalia ja on valmis tarjoaman "teknistä erityisosaamistaan" projektin käyttöön. Vaikka MeeGo on saanut alkunsa Nokian Maemon ja Intelin Moblinin yhdistyessä, MeeGon kehitystä johtaa virallisesti Linux Foundation.
"Uskomme, että avoimeen lähdekoodiin perustuva MeeGo tulee olemaan suosittu järjestelmä mobiililaitteiden ja sulautettujen järjestelmien valmistajien keskuudesssa", kertoo AMD:n ohjelmistokehitysosaston johtaja Ben Bar-Haim.
AMD on aiemmin ilmoittanut, että se aikoo laajentaa prosessorivalikoimaansa kattamaan myös tableteissa käytettävät erittäin vähävirtaiset mallit. MeeGon yleistyminen tableteissa olisi x86-prosessoreita valmistavalle AMD:lle eduksi, sillä tällä hetkellä mobiilimarkkinoita hallitsevat ARM-alustalle suunnitellut käyttöjärjestelmät, kuten Applen iOS ja Googlen Android.
AMD:n ilmoitus tapahtui Dublinissa pidettävän MeeGo-konfferenssin ensimmäisenä päivänä. Konferenssi kestää 17. päivään saakka ja sen aikana voidaan odottaa lisää mielenkiintoisia MeeGo-uutisia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.