Googlelta esimakua uudesta puhelimesta, mukana NFC-siru

Teemu Laitila
16. marraskuuta, 2010 10:42

Googlen toimitusjohtja Eric Schmidt antoi esimakua yhtiön tulevasta Nexus S -julkaisusta puhuessaan Web 2.0 -konferenssissa. Endagdetin julkaisemien kuvien perusteella Schimdtin esittelemä Nexus S sisältää Android 2.3 Gingerbread -käyttöjärjestelmän, joka julkaistaan yhtiön mukaan muutaman seuraavan viikon aikana. Nexus S sisältää myös NFC-sirun, jonka Schmidt uskoo lähitulevaisuudessa korvaavan luottokortit.
Googlen liittyessä NFC-tekniikan tukijoiden listalle sen tulevaisuus näyttää hyvältä. Nokia on luvannut ensi vuodesta alkan kaikkiin puhelimiinsa NFC-sirun ja huhujen mukaan myös Applen seuraava iPhone-malli tukee tekniikkaa.
Usein lähteiden mukaan Schmidt viittasi puhelimeen vain "vielä julkaisemattoman valmistajan" uutena "vielä julkaisemattomana" puhelinmallina. Puhelimesta oli vielä peitetty valmistajan logo, mutta Google ja Samsung pitävät todennäköisesti yhteisen julkistustilaisuuden, jossa Nexus S esitellään virallisesti uuden Android-version kanssa.
Schmidt valotti myös Googlen netbook-koneisiin suunnatun Chrome OS:n aikataulua. Chrome OS tullaan julkaisemaan joskus muutaman kuukauden sisään, eli se ei ehdi miniläppäreihin vielä joulumarkkinoille, kuten aiemmin huhuttiin. Schmidt otti myös kantaa Chrome OS:n käyttökohteisiin. Schmidtin mukaan uusi käyttöjärjestelmä ei ole tarkoitettu tablet-koneisiin, eikä sen käyttöliittymä sovellu käytettäväksi kosketusnäytöllä. Googlen heti ensi vuoden alussa tulossa olevan Android Honeycomb on sen sijaan optimoitu suurille kosketusnäytöille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.