Windows Phone 7 -yhteensopivat muistikortit tulossa myyntiin

Teemu Laitila
16. marraskuuta, 2010 11:40

Viime viikolla myyntiin tulleiden Microsoftin Windows Phone 7 -alustalla toimivien puhelinten tallennustilan laajentamisesta on käyty keskustelua viime aikoina. Vaikka Microsoft ei ole virallisesti hyväksynyt puhelinten muistikorttien vaihtamista tilavampiin, se on teknisesti mahdollista muutamissa malleissa. Nyt SanDisk on tuonut myyntiin 8 gigatavun kokoisen Class 2 -luokan Micro-SD-kortin, joka on merkitty virallisesti yhteensopivaksi Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmän kanssa.
Samsung Focus on yksi malleista, joissa kortin vaihtaminen on mahdollista ja Samsung suositteleekin tukisivuillaan SanDiskin virallisesti hyväksytyn muistikortin käyttöä puhelimessa. Vaikka tarjolla onkin vasta 8GB kokoinen malli, isompia lienee tulossa sillä Focus tukee Micro-SD-muistikortteja 32 gigatavuun saakka. Samsung varoittaa, että vääränlaisen muistikortin käyttäminen saattaa hidastaa puhelimen toimintaa ja aiheuttaa jopa kaatuilua sekä pahimmassa tapauksessa muistikortilla olevien tietojen menetyksen.
Muistikortin vaihdoksen on tarkoitus olla pysyvä muutos. Kortin vaihtaminen edellyttää puhelimen tiedostojärjestelmän resetointia, jolloin kortti sulautetaan osaksi sisäistä tallennustilaa. Samsungin tukisivuston mukaan muistikorttia ei voi enää käyttää muissa laitteissa, eikä sitä ole mahdollista edes formatoida uudestaan esimerkiksi kamerassa käytettäväksi.
Edit: Tarkennettu tekstiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.