Nokia osti 3D-kartoittajan

Teemu Laitila
17. marraskuuta, 2010 18:25

Nokian omistama karttayhtiö Navteq on ilmoittanut ostaneensa 3D-karttoja valmistavan PixelActiven. PixelActive kehittää työkaluja kaupunkiympäristöjen, rakennusten ja tieverkostojen nopeaan 3D-mallintamiseen. Navteq on jo aiemmin käyttänyt PixelActiven kehittäämää Cityscape-ohjelmistoa omien tuotteidensa kehittämisessä. Cityscape nopeuttaa optimoitujen ja tosiaikaisesti toimivien 3D-ympäristöjen kehitystä.
Navteqin julkaiseman tiedotteen mukaan yhtiö haluaa PixelActiven ostolla nopeuttaa siirtymistään 2D-kartoista 3D-karttojen aikakaudelle.
"Tulevaisuuden navigointi- ja paikkatietoon perustuvat palvelut tulevat hyödyntämään yhä enemmän 3D-karttoja. PixelActiven tekniikalla Navteq kykenee nopeasti kehittämään 3D-ympäristöjä ja pysymään tulevaisuudessakin kärkinimenä omalla alallaan", kertoo yrityskaupan syistä Navteqn varatoimitusjohtaja Cliff Fox.
Yhtiön molemmilla perustajilla Michael Kelleyllä ja Steve Rotenbergillä on vankka kokemus pelialalta. PixelActiven tekniikkaa on käytetty esimerkiksi GTA IV -pelin kaupunkien mallintamisessa. Kelley ja Roteberg jäävät Nokian palvelukseen osana tuotekehitystiimiä. Nokia on jo aiemmin demonnut 3D-versiota Ovi Maps -karttapalvelusta. Navteq on aloittanut tarkat 3D-mallit mahdollistavan laser-skannauksen joissain kaupungeissa.
PixelActiven ostolla Nokia saa haltuunsa myös tärkeää aineetonta omaisuutta eli patentteja. Yhtiön asiakkaisiin lukeutuu nimittäin isoja pelaajia kuten Microsoft, Sony, Nintendo, Autodesk ja Lockheed Martin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.