Qualcomm lupaa tuleviin Snapdragoneihin pelikonsolin tehoja

Teemu Laitila
18. marraskuuta, 2010 17:19

Qualcomm on esitellyt alan analyytikoille suunnitelmiaan uusien Snapdragon-prosessoreiden osalta, kertoo Anandtech. Snapdragon-prosessoreita käytetään laajalti nykyisissä Android-puhelimissa ja se on tällä hetkellä ainut Windows Phone 7 -puhelimissa käytettävä siru.
Yhtiön julkaisemista suunnitelmista näkyy, että Snapdragon sarjaan on tulossa kaksi uutta typlaydinprosessoria, jotka on tarkoitus valmistaa 45 nm:n valmistusprosessilla. MSM8260 ja 8660 mallit nähdään käytössä kuitenkin aikaisintaan ensi vuonna. Johtuen samasta valmistusprosessista ja nykyisen ARM Cortex A8 -tekniikan uusiokäytöstä, ensimmäisen sukupolven tuplaydinprosessorit eivät mahdollista erityisen suuria hyppäyksiä suorituskykyyn.
Mielenkiintoinen julkistus on kuitenkin 28 nm:n valmistusprosessilla tuotettava MSM8960 SoC (System-on-Chip), joille Qualcomm lupaa viisinkertaisen suorituskyvyn alkuperäisiin Snapdragoneihin verrattuna. Huolimatta suorituskyvyn kasvusta, myös virrankulutus on saatu 75% pienemmäksi, mikä on luultavasti huomattavasti pienemmän valmistusprosessin ansiota.
Qualcommin mukaan uuden sukupolven järjestelmäpiireissä tullaan käyttämään uutta näytönohjainta, joka yhtiön sanojen mukaan vastaa graafiselta suorituskyvyltään tämän päivän pelikonsoleita. Seuravan sukupolven suorittimia tullaan arvioiden mukaan näkemään valmiissa tuotteissa vasta aikaisintaan vuonna 2012.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.