Steve Wozniak uskoo Androidin voittavan pitkällä tähtäimellä (PÄIVITYS)

Teemu Laitila
18. marraskuuta, 2010 19:52

Steve Wozniakin mielestä Android on tulevaisuudessa suosituin mobiilikäyttöjärjestelmä. Steve Wozniak on toinen Applen perustajista ja edelleen yhtiön suurin osakas. Räväköistä mielipiteistään tunnettu Wozniak kertoi näkemyksistään hollantilaisen De Telegraaf -lehden haastattelussa (Google translate).
Wozniak uskoo, että kaikista Applen iOS:n hyvistä puolista huolimatta Googlen Androidilla on parhaat mahdollisuudet maailmanvalloitukseen. Wozniakin mielestä iOS on erittäin hyvä käyttöjärjestelmä eikä siinä löydy juuri moitittavaa, mutta tulevaisuudessa Andoroid tulee saavuttamaan saman tason ja laadun. Androidin etuna Wozniak näkee laitteiden paljouden ja kuluttajille tarjoutuvan valinnanvaran sekä teknisen kehityksen nopeuden.
"Apple näytti maailmalle suuntaa ensimmäisell iPhonella, mutta nykyään Android-puhelimissa on enemmän ominaisuuksia. Android tulee valloittamaan maailman samaan tapaan kuin Windows teki aikanaan", analysoi ensimmäistä Apple tietokonetta kehittämässä ollut Wozniak.
Wozniak paljastaa myös, että Apple kehitti ensimmäisen puhelimensa yhteistyössä tunnetun japanilaisen elektroniikkavalmistajaan kanssa jo vuonna 2004. Vaikka puhelin oli teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvä, se jäi kuitenkin julkaisematta. Wozniakin mukaan Apple haluaa aina erottua joukosta ja tuotteiden pitää tarjota jotain mullistavaa, eikä silloinen puhelinmalli täyttänyt näitä vaatimuksia.
PÄIVITYS: Steve Wozniak on Engadget-sivuston mukaan kieltänyt ennustaneensa Androidin maailmanvalloitusta. Wozniakin mukaan hollantilainen lehti on lainannut sanomisia täysin väärin. Wozniak pitää Applen iOS-käyttöjärjestelmää ja sille tarjolla olevia ohjelmia huomattavasti Androidia parempina.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Steve Wozniak
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.