Kaikki webOS-puhelimet saavat webOS 2.0 -päivityksen

Kaarlo Räihä
21. marraskuuta, 2010 16:29

Maailmalla webOS-ohjelmistoalustaa käyttävät puhelimet eivät ole käyneet kovin hyvin kaupaksi. HP ei aio tästä huolimatta hylätä kyseisiä laitteita, vaan se lupasi tällä viikolla tuoda webOS 2.0 -ohjelmistopäivityksen kaikille nykyisille webOS-laitteille.
Tarkkaa aikataulua OTA-päivityksille ei kerrottu, mutta webOS-kehityksen parissa työskentelevä Josh Marinacci kertoi päivitysten ilmaantuvan laitteille lähikuukausien aikana. Päivityksen myötä Pre- ja Pixie-tuoteperheiden puhelimet saavat mm. uudistetun moniajon hallinnan, Just Type -toiminnon (käynnistää halutun sovelluksen tai haun käyttäjän syöttämän tekstin perusteella) ja Flash Player 10.1 Betan.
Vaikka päivitys tuo laitteisiin runsaasti uusia ominaisuuksia, ei tutkimus- ja konsultointiyritys Gartner usko webOS-puhelinten muuttavan älypuhelinmarkkinoiden voimasuhteita jatkossakaan. Tämän vuoden kolmannella neljänneksellä webOS-puhelimia myytiin Gartnerin arvioiden mukaan maailmanlaajuisesti noin 280 000 kappaletta.
Puhelinten lisäksi webOS nähdään tulevissa PalmPad-tableteissa, joiden on tarkoitus tulla myyntiin ensi vuoden alkupuolella. Näillä tableteilla Gartner ennustaa HP:n menestyvän hieman paremmin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.