Android ohitti Symbianin Itä-Aasiassa

Manu Pitkänen
24. marraskuuta, 2010 16:37

Älypuhelinten käyttöjärjestelmätaistelussa on tapahtunut käänne kun Androidin markkinaosuus on ylittänyt Symbianin markkinaosuuden Itä-Aasiassa. Asiasta raportoi tutkimusyhtiö GfK.
GfK:n tutkimuksen tiedot perustuvat Hong Kongissa, Macaossa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Indonesiassa, Kambodžassa, Malesiassa, Filippiineillä, Singaporessa, Thaimaassa ja Vietnamissa tehtyihin kyselytutkimuksiin. GfK:n mukaan 25 prosenttia myydyistä älypuhelimista löytyy Android-käyttöjärjestelmä. Tutkimus on sopusoinnussa Gartnerin tietojen kanssa, jonka mukaan maailmanlaajuisestikin Android-puhelinten markkinaosuus on 25 prosenttia.
Aasiassa älypuhelimia on myyty nyt 4,7 miljoonaa kappaletta, mikä on tarkoittaa 270 prosentin kasvua viime vuoteen nähden. Aasian älypuhelinmarkkinat ovat äärimmäisen tärkeät, sillä niiden arvo noin 1,48 miljardia dollaria. Se vastaa puolta koko maailman älypuhelinmarkkinoista.
Androidin osuus on kasvanut erityisesti pohjoisimmissa valtioissa. Symbian on eteläisimmissä Aasian maissa edelleen yleisin käyttöjärjestelmä. Androidin odotetaan saavuttavan yleisimmän käyttöjärjestelmän tittelin vuonna 2013.

Lue myös nämä
Tägit
Android Symbian
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.