Microsoft saattaa lukita avatut WP7-puhelimet kokonaan

Teemu Laitila
27. marraskuuta, 2010 16:11

Microsoftin Windows Phone 7 -alustalle kehitetyn ChevronWP7-sovelluksen käyttö saattaa johtaa tulevaisuudessa pahimmillaan puhelimen lukitsemiseen ja Microsoftin Live-palveluiden käyttökieltoon. ChevronWP7-sovelluksen avulla on mahdollista asentaa WP7-puhelimeen muitakin kuin Microsoftin Windows Phone Markeplace -kaupasta ostettuja sovelluksia. Se saattaa myös mahdollistaa laittomien ohjelmistokopioiden asentamisen puhelimeen.
Microsoftin edustaja on kertonut Winrumors-blogille, että suojausten kiertävän ohjelman tuloa osattiin odottaa ja Microsoft kehottaa kaikkia pitäytymään laitteelle tarkoitetuissa käyttötavoissa.

Puhelimen suojausten kiertäminen saattaa johtaa takuun raukeamiseen, puhelimen toimintojen häiriintymiseen, estää pääsyn Windows Phone 7 -palveluihin tai tehdä puhelimen kokonaan käyttökelvottomaksi

Microsoft ei ole vielä kommentoinut virallisesti, aikooko yhtiö estää avattujen puhelinten pääsyn palveluihinsa tai jopa lukita avattuja puhelimia esimerkiksi laitteen yksilöllisen tunnisteen perusteella.
Microsoft on aiemmin kertonut tavoittelevansa Applen iPhone-laitteilla saavuttamaa menestystä uudella alustallaan. Nyt vaikuttaisi siltä, että Microsoft joutuu kohtamaan myös Applea vaivanneet puhelinten suojaukseen liittyvät ongelmat. Toisaalta Yhdysvalloissa viime heinäkuussa tehdyn päätöksen mukaan puhelimen suojauksen kiertäminen ei riko tekijänäoikeuslakia. Se ei kuitenkaan estä Microsoftia rajoittamasta pääsyä omiin palveluihinsa.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.