Soneralle tuli kiire: avaa 4G-verkkonsa tänään (PÄIVITETTY)

Manu Pitkänen
30. marraskuuta, 2010 11:51

Uutisoimme eilen, että Finnet-leirin omistaman Datame aikoo avata ensimmäisenä Suomessa kaupallisen 4G-verkon keskiviikkona. Nyt Sonera on ilmoittanut, että se avaa oman verkkonsa tänään tiistaina Turussa.
Raahessa ehdittiin jo pitää avajaistilaisuus ja juhlia keskiviikkona avattavaa verkkoa. Sonera kuitenkin pilaa Finnetin juhlat avaamalla vuorokautta aikaisemmin oman verkkonsa. Soneralle oli käydä köpelösti, sillä se on jo pitkin syksyä ilmoittanut olevansa ensimmäinen oman kaupallisen 4G-verkon avaava operaattori.
Turun 4G-verkko on ollut testikäytössä jo kesästä lähtien, mutta nyt se avataan kaupalliseen käyttöön. Sonera aikoo pitää iltapäivällä lehdistötilaisuudessa, jossa se kertoo tarkemmin verkostansa, liittymistään ja hinnoittelusta. Turun verkon avauksen jälkeen Soneran on tarkoitus avata verkkonsa Helsingissä.
Datamen toimitusjohtaja Asmo Uljanoff pitää silti omaa verkkoa Suomen ensimmäisenä.

Olemme testanneet sitä jo ennen Soneraa ja meillä on laajempi peittoalue. Lisäksi päätelaitetarjontamme on Soneraa monipuolisempi.

Finnet kehuu käyttämäänsä tekniikkaa sillä, että se mahdollistaa verkon nopean rakentamisen. Uljanoffin mukaan tarkoituksena on saada heidän verkkonsa kattamaan 70 prosenttia suomalaisista seuraavan kahden vuoden sisällä. Elisa aikoo avata oman 4G-verkon vasta kun 4G-päätelaitteiden saatavuus paranee.
PÄIVITYS. Uutista kirjoitettaessa saaupui uutta tietoa. Näyttää siltä, että Datame kiri jo Soneran ohi sillä ennakotiedoista poiketen se avasti oman verkkonsa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Sonera avaa verkkonsa kello 13.30 aikaan pidettävän lehdistötilaisuuden jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
TeliaSonera LTE 4G Finnet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.