Microsoft neuvotteli ChevronWP7:n pois jakelusta

Kaarlo Räihä
1. joulukuuta, 2010 22:07

Viime viikolla Windows Phone 7 -puhelimien ohjelmistolukitusten kiertoon julkaistiin hakkerien toimesta ChevronWP7-niminen ohjelma. Ohjelman tukeminen ei kuitenkaan jatkunut kovin kauaa, sillä ohjelman kehittäjät ilmoittivat tänään vetävänsä ohjelman pois jakelusta.
Syynä tälle päätökselle ovat ChevronWP7-ohjelmaa kehittäneiden tahojen ja Microsoftin väliset neuvottelut, joiden tarkoituksena on tuoda kaikkiin Windows Phone 7 -puhelimiin mahdollisuus ajaa Windows Phone Marketplacen ulkopuolelta hankittuja sovelluksia. Microsoftin puolelta asiaa tukee Windows-puhelimien kehitystiimiä johtava Brandon Watson, ja neuvotteluja koskevana hyvän tahdon eleenä ChevronWP7 päätettiin ottaa pois jakelusta.
Neuvotteluiden onnistuminen on kotikoodareiden lisäksi tärkeää myös monille yrityksille, sillä Windows Phone Marketplace ei ole avoinna kaikissa maissa, joten esim. Liettuassa toimipistettään pitävät yritykset eivät voi jaella ohjelmiaan kyseisen kauppapaikan kautta. Lisäksi Windows Phone Marketplacen kautta ei voi jaella mitään aikuisviihdesisältöä, joten tälläkin sektorilla toimivat yritykset saisivat mahdollisuuden lähestyä potentiaalisia asiakkaita uudella tavalla.
Mitään tarkempaa aikataulua neuvotteluiden edistymisestä tai tulevista muutoksista ei ole annettu, mutta ChevronWP7-kehittäjien mukaan hyviä uutisia on luvassa toivottavasti lähiaikoina.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone 7 ChevronWP7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.