MeeGo bongattiin puhelimessa ja tabletissa

Teemu Laitila
3. joulukuuta, 2010 17:56

Twitterissä julkaistujen tietojen ja kuvien mukaan Intelin Moskovassa pitämässä lehdistötilaisuudessa nähtiin MeeGoa pyörittävä tablet-laite sekä älypuhelin. Tiedot julkaissut toimittaja Anton Spiridonov pääsi lähinnä valokuvaaman molemmat pikaisesti, mutta esitelty puhelin sisälsi Intelin tarkemmin tuntemattoman Atom-prosessorin.
Tietojen mukaan kyseessä on lähinnä prototyyppilaite eikä ainakaan tätä mallia tulla näkemään kauppojen hyllyillä, mikä on luultavasti lähinnä hyvä asia ottaen huomioon nykyisten Atom-mallien tehonkulutus ARM-pohjaisiin ratkaisuihin verrattuna. Näytön tarkkuuden arveltiin olevan WVGA-luokkaa ja ulkoisilta mitoiltaan puhelin muistutttaa Nokian N900-mallia. Prototyyppipuhelin sisälsi myös LED-salamalla varustetun 5 megapikselin kameran laitteen takana ja toisen kameran etupuolella.
Tilaisuudessa nähdystä tablet-laitteesta tiedetään vielä vähemmän. Ulkoasultaan se muistuttaa Applen iPadia ja MeeGoa pyörittää tässäkin tapauksessa Atom-prosessori.
Ensimmäisiä MeeGo-tuotteita on lupailtu markkinoille ensi vuoden alkupuolella. Ensi vuoden alkuun on suunniteltu myös Intelin uuden Oak Trail -alustan julkaisu. Oak Trail -sarjaan kuuluvat Atom-prosessorit on suunnattu tablet-koneisiin ja älypuhelimiin. Uuden alustan myötä Intel aikoo päästä kunnolla mukaan kilpailuun mobiiliprosessoreiden markkinosuuksista. Yhtiön sanojen mukaan Oak Trail kuluttaa 50% vähemmän tehoa kuin edeltäjänsä ja kykenee muun muassa Full HD -tasoisen videon pyörittämiseen.

Lue myös nämä
Tägit
Intel MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.