HTC otti kantaa HD7:n antenniongelmiin

Teemu Laitila
5. joulukuuta, 2010 15:56

HTC:n Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmään perustuvassa HD7-puhelimessa on viime viikon mittaan raportoitu esiintyvän signaalin heikkenemistä kun puhelinta pidellään kädessä tietyllä tavalla. Vaikka ongelma ei ole täysin tuntematon missään älypuhelimessa, HTC on kuitenkin ottanut virallisesti kantaa HD7:n ongelmiin. Samoja ongelmia on havaittu myös HTC:n HD2-mallissa, johon HD7 perustuu.
Computer Weekly -sivustolle lähettämässään kannanotossa HTC korostaa yhtiön pitävän teollista muotoilua erittäin tärkeänä osa-alueena ja antenni on sijoitettu puhelimen alaosaan, jotta signaalin heikkeneminen olisi mahdollisimman vähäistä. Yhtiön mukaan pientä heikkenemistä on kuitenkin lähes mahdoton välttää.

On välttämätön tosiasia, että signaalin vahvuus kärsii, kun puhelin peitetään kokonaan kämmenellä. Kaikki puhelinmallimme testataan kokonaisvaltaisesti ja olemme varmoja että normaaleissa olosuhteissa signaalin vahvuus on enemmän kuin riittävä puhelimen toiminnan kannalta, olettaen, että myös verkon peittoalue on hyvällä tasolla.

Ongelmista huolimatta tilanne ei vaikuta vakavalta ja tietojen mukaan puhelimen yhteyttä ei saa katkeamaan edes peittämällä puhelin tarkoituksellisesti molempia käsiä käyttäen, jos verkon kuuluvuus riittää. Silti signaalin heikkeneminen saattaa muodostua ongelmaksi, jos puhelinta käytetään jo valmiiksi heikon kentän alueella.

Lue myös nämä
Tägit
HTC HTC HD7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.