Google esitteli Nexus S -puhelimen ja Gingerbreadin

Kaarlo Räihä
6. joulukuuta, 2010 18:58

Suomessa asuvat Android-fanit pääsevät juhlimaan tänään oikein kunnolla, sillä Suomen itsenäisyyspäivän lisäksi nyt voi juhlistaa Googlen uutta Nexus S -puhelinta ja Androidin uutta Gingerbread-versiota.
Android 2.3:n (Gingerbread) (perustuu Linuxin kernelin 2.6.35-versioon) suurimmat uudistukset liittyvät parempaan pelitukeen, uusiin multimediaominaisuuksiin, natiiviin VoIP-tukeen SIP:in kautta ja Near Field Communications -tukeen (NFC).
Pelituen parannuksiin kuuluvat mm. parempi muistinhallinta, tuki uusille sensoreille (esim. gyroskooppi) ja mahdollisuus käyttää OpenGL ES -rajapintaa natiivisovelluksissa. Multimedian osalta uusia ominaisuuksia ovat mm. VP8- ja WebM-tuet sekä mahdollisuus käyttää erilaisia audiotehosteita.
Muutoksia on kokenut lisäksi käyttöliittymä, jossa väritys on aiempaa tummempi ja samalla myös tekstinsyöttö on kokenut parannuksia leikkaa/liitä-toiminnallisuuden sekä monikosketustuen osalta (esim. monikosketus shift+g onnistuu tekstinsyötössä).
Virranhallinnan parantamiseksi Android 2.3 tarjoaa käyttäjille nyt suoraan tehtävienhallinnan, jonka kautta voi tutkailla sovelluksien muistinkäyttöä ja suoritinajan kulutusta sekä tarvittaessa sulkea sovelluksia.
Nexus S:n osalta aiemmat huhut pitivät pitkälti paikkaansa, eli kyseessä on Samsungin valmistama sovelluskehittäjille suunnattu puhelin, joka tarjoaa aiempien vastaavien laitteiden tapaan puhtaan Google-kokemuksen. Puhelimen sisällä on Samsungin oma gigahertsin kellotaajuudella toimiva Hummingbird-suoritin, neljän tuuman Super AMOLED -näyttö (resoluutio 480x800), kamerat eteen (VGA) ja taakse (5 megapikseliä LED-salamalla), 16 gigatavua flash-muistia ja NFC-tuki.
Langattomien verkkojen osalta tuettuina ovat GSM (850, 900, 1800 ja 1900 MHz), HSPA (900, 2100 ja 1700 MHz), Wi-Fi 802.11 (n/b/g) sekä Bluetooth 2.1+EDR. A-GPS:n lisäksi tarjolla on mm. kiihtyvyyssensori, haptista palautetta antava näyttö ja gyroskooppi.
Kokoa laitteella on 63x123,9x10,88 mm ja painoa 129 grammaa. 1500 mAH -akulla puheaikaa luvataan 3G-verkossa hieman alle 7 tuntia ja valmiusaikaa noin 18 päivää. Myyntiin laite tulee Yhdysvalloissa 16. päivä tätä kuuta ja Britanniassa 20. päivä. Britanniassa pelkän operaattorilukitsemattoman puhelimen suositushinta on 549 puntaa eli noin 650 euroa.
Alla Gingerbreadia ja Nexus S:ää esittelevät videot

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Google Android Gingerbread Nexus S
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.