Google Maps 5 luvassa pian Androidille, mukana 3D ja karttojen tallennus

Teemu Laitila
7. joulukuuta, 2010 13:21

Google Maps -karttasovelluksen versio 5 on tulossa pian Android-puhelimiin, kertoo. Googlen Android-johtaja Andy Rubin esitteli uutta versiota kartoista Motorolan prototyyppiasteella olevalla tablet-koneella, jossa käyttöjärjestelmänä toimi ensi vuonna julkaistava Android 3.0 Honeycomb.
Rubinin mukaan uuden version julkistus tapahtuu muutaman päivän sisään. Suurin uudistus karttoihin on ruudukkoon perustuvan tasaisen näkymän korvaaminen vektoreista muodostuvalla 3D-grafiikalla. Vektoreihin perustuvalla esitystavalla saavutetaan huomattavasti paremmat karttojen latausajat, kuin useista pienistä kuvista koostuvalla karttapohjalla. 3D-karttaa voi myös pyörittää ja kallistella.
Vektoreihin siirtyminen mahdollistaa myös toisen tärkeän uudistuksen. Vektorimuotoisen informaation tallentaminen vie huomattavasti vähemmän tilaa, jonka ansiosta uusi versio kykenee tallentamaan reittejä ja suuria kartta-alueita käytettäväksi ilman nettiyhteyttä. Ohjelma tallentaa muistiin kaikki useimmin käytetyt reitit ja kartat ja se mahdollistaa reittien osittaisen muokkaamisen offline-tilassa.
Uusien ominaisuuksien hyödyntämiseen tarvitaan uudehko Android-puhelin, joka tukee 3D-renderöintiä ja distinct multitouch -ominaisuutta. Engadgetin koostaman listan mukaan 100% tuettujen puhelimien listalla on Samsungin Galaxy S, Motorolan Droid, Droid X, Droid 2 ja Droid Incredible, HTC:n Evo ja Desire Z sekä Googlen uusi Nexus S.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.