LG ja VMware tuovat virtualisointia Androidiin

Teemu Laitila
8. joulukuuta, 2010 16:50

LG ja virtualisointiratkaisujen kehittäjä VMware ovat tuomassa LG:n Android-puhelimiin lähinnä yrityskäyttäjille tarkoitetun virtualisointisovelluksen, uutisoi Engadget. VMware ja LG pyrkivät tarjoamaan ratkaisun yhä useampia IT-osastoja huolestuttavaan työntekijöiden käyttämien päätelaitteiden suureen kirjoon.
Työntekijöiden henkilökohtaisten älypuhelinten käyttö työnantajan verkossa aiheuttaa tietoturvariskin puhelinten muuttuessa aiempaa monimutkaisemmiksi ja pystyvämmiksi. Kakkospuhelimen käyttö työpaikalla ei myöskään usein houkuta, sillä oma puhelin on usein huomattavasti työnantajan tarjoamaa vaihtoehtoa kehittyneempi. VMwaren sovelluksella LG:n Android-puhelimiin voidaan rakentaa kontrolloitu ja turvallinen erillinen ympäristö kaikille työhön liittyville toiminnoille.
Virtuaalipuhelin on nimensä mukaisesti puhelin puhelimen sisällä ja se mahdollistaa esimerkiksi erillisen numeron työpuheluille. Pitkän tähtäimen suunnitelmana on työntekijän mahdollisuus käyttää valitsemaansa laitetta, johon yrityksen IT-osasto asentaa virtuaaliympäristön kaikilla asetuksilla varustettuna. Virtuaalisovellus on yhtiöiden mukaan tarkoitus viedä myös muille alustoille, mikäli markkinoilla on siihen kysyntää.

Lue myös nämä
Tägit
LG Android WMware Virtualisointi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.