Vihaiset kuluttajat pakottivat LG:n Gingerbread-päivityksiin

Kaarlo Räihä
10. joulukuuta, 2010 12:05

Nykyisellä internet-aikakaudella jopa yksi Facebook-viesti voi aiheuttaa yrityksellä todella suuria ongelmia, ja tämän sai huomata tällä viikolla myös elektroniikkajätti LG, jonka vääriin tietoihin perustunut Facebook-viesti raivostutti kuluttajia.
Tapaus käynnistyi alkuviikosta, kun Alberto Vildosola kyseli LG:n Facebook-sivulla mahdollisen Gingerbread-päivityksen saapumisesta Optimus One -puhelimille. LG:n edustaja vastasi kysymykseen sanomalla, etteivät Optimus One -puhelimet saa Gingerbread-päivitystä, koska tuorein Android-versio vaatii gigahertsin kellotaajuudella toimivan suorittimen, jota Optimus One -puhelimissa ei ole.
LG:n edustaja oli luonnollisesti väärässä, sillä Gingerbread ei aseta suorittimelle mitään kellotaajuuteen liittyviä vaatimuksia. Tämä asia tuli myös LG:lle hyvin selväksi, sillä useat vihaiset palauteviestit ja blogijulkaisut puuttuivat heti yrityksen väärään vastaukseen.
LG korjasi lausuntoaan ensimmäisen kerran keskiviikkona, jolloin julkaistussa tiedotteessa sanottiin päätöksiä tehtävän vasta myöhemmin, kun Google julkaisee Gingerbreadin yhteensopivuuteen liittyviä dokumentteja. Näiden dokumenttien julkaisu ja läpikäynti sujuikin yllättävän vauhdikkaasti, sillä LG kertoi heti torstaina julkaistussa tiedotteessa kaikkien Froyo-päivityksen saaneiden Optimus One -puhelinten saavan tulevaisuudessa Gingerbread-päivitykset.
LG ei kertonut asian tiimoilta vielä tarkempia aikatauluja, mutta yritys pyysi vielä kertaalleen anteeksi aiheuttamaansa sekaannusta.

Lue myös nämä
Tägit
LG Android Gingerbread LG Optimus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.