Epäviralliset Gingerbread-versiot ilmestyvät jakeluun

Teemu Laitila
12. joulukuuta, 2010 19:56

Googlen viime viikolla julkaiseman Android 2.3 Gingerbreadin epävirallisia versioita on jo ladattavissa useille HTC:n puhelinmalleille. Epävirallisten ROM-tiedostojen nopea ilmestyminen johtuu suurelta osin Androidin avoimesta luonteesta. Google on jo julkaissut Gingerbread-version lähdekoodit, joista innokkaat Android-hakkerit ovat kursineet kokoon useita eri versioita. Tähän mennessä julkaistut ROM-tiedostot on rakennettu kehitystyökalujen koodin pohjalta.
Tällä hetkellä lista on vielä kohtuullisen rajallinen ja suurin osa ROM-tiedostoista on tarkoitettu HTC:n puhelimille. Lista kuitenkin laajenee ja esimerkiksi Samsungin suosittu Galaxy S ei liene suuri ongelma hakkereille, sillä ensimmäinen 2.3-versiolla saapuva puhelin Nexus S muistuttaa Galaxy S -mallia huomattavan paljon, mikä nopeuttanee kehitystyötä.
Tällä hetkellä XDA-Developers-sivusto tarjoaa ROM-tiedoston HTC:n HD2, Droid Eris, Hero, Desire, Wildfire, Evo 4G, Incredible, Sapphire ja Dream malleille.
Jos epävirallisten ROM-tiedostojen testaus kiinnostaa, kannattaa ottaa huomioon, että erittäin suuri osa käyttöjärjestelmän toiminnallisuuesta puuttuu. Nykyisiä versioita ei suositella kokemattomille eikä niitä ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön.
Edit: korjauksia.

Lue myös nämä
Tägit
Android Android Gingerbread
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.