Nokia haluaa tosiaikaisia karttoja

Teemu Laitila
13. joulukuuta, 2010 13:38

Nokian omistama karttavalmistaja ja navigointiyhtiö NAVTEQ on ostanut Yhdysvalloissa erittäin suosituksi muodostuneen tosiaikaista liikennetietoa tarjoavan Trapster-sovelluksen kehittäjäyhtiön. Trapster perustuu käyttäjien lähettämiin tilannepäivityksiin, jotka jakavat tietoa liikenteen ongelmista, nopeuskameroiden paikoista ja jopa poliisin ratsioista. AutoBlog.com-sivuston mukaan myös neljä muuta yritystä oli kiinnostunut ostamaan Trapsterin.
Sovellus on tällä hetkellä tarjolla Symbian,iOS, Android ja BlackBerry alustoille ja sitä on ladattu yli yhdeksän miljoonaa kertaa. Sovelluksessa NAVTEQ:ia kiinnostanee sen suuri käyttäjämäärä ja käyttäjien tuottaman tiedon lisäarvo pelkään navigointiin nähden. Suurimpien karttapalvelutuottajien kuten Googlen ja NAVTEQ:n jaellessa karttojaan ilmaiseksi, reittiohjeiden ohella tarjottava muu tieto muuttuu entistä tärkeämmäksi kilpailuvaltiksi.
GigaOM-blogin aiemmin haastatteleman Nokian Tero Ojanperän mukaan Nokia pyrkii kehittämään karttojen ympärille rakentuvia palveluitaan ja yhtiö uskoo sijaintiperustaisten palveluiden muuttuvan yhä tärkeämmiksi tulevaisuudessa.
Edit: lisätty Symbian listaan

Lue myös nämä
Tägit
Nokia NAVTEQ
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.