Epic tuo Unreal Development Kitin iPhonelle

Panu Roivas
15. joulukuuta, 2010 22:18

Epic Gamesin Infinity Blade on id softwaren Rage HD:n ohella yksi älypuhelinten näyttävimmistä peleistä, ja toistaiseksi tarjolla vain iPhonella. Nyt Epic on tuomassa Unreal Development Kit -ohjelmistoonsa iOS-tuen, joka mahdollistaa Infinity Bladen perustana toimivan Unreal Engine 3 -pelimoottorin käytön iPhone-pelien kehityksessä.
Huomiseksi suunnitellussa päivityksessä Epic lisää iOS-tuen Unreal Development Kittiin, kertoo The Wall Street Journal. UDK on rajoittamaton ja ilmainen pelikehittäjille, niin kauan kuin sillä tehdyistä tuotoksista ei aleta pyytämään rahaa. Kehittäjille myydään myös kaupallisia lisenssejä 99 dollarilla ja 25 prosentin rojaltimaksuilla 5000 dollaria ylittävältä myynniltä. iPhonelle pelikehitystä harkitsevat joutuvat toki myös maksamaan Applelle sen omat prosenttinsa. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt Epiciä itseään tienaamasta yli 1,5 miljoonaa dollaria Infinity Bladella.
Epic kertoo myös Android-version moottorista olevan valmis ja lisensoitavissa, mutta he eivät aio kehittää itse pelejä Androidilla ainakaan lähitulevaisuudessa. Epicin Mark Rein kertoo syyksi Androidin laajan laitevalikoiman, jolle kehittäminen on haastavaa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone iOS Epic Games
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.