HTC:ltä LTE-tuellinen puhelin ensi vuonna

Manu Pitkänen
16. joulukuuta, 2010 8:35

Matkapuhelinvalmistaja HTC kertoi toimitusjohtaja Peter Choun suulla Mobile World Liven haastattelussa, että yhtiöllä on suunnitelmia julkaista heidän ensimmäinen LTE-verkossa toimiva matkapuhelin ensi vuonna.
Yhtiö suuntaa ensimmäisenä Yhdysvaltojen markkinoille, koska siellä LTE-verkko on levinnyt jo laajalle. HTC:n kilpailijalla Samsungilla on myynnissä Yhdysvalloissa jo LTE-verkkoa tukeva Samsung Craft -puhelin. Chou kuitenkin myöntää LTE-verkon kehittyvän ensi vuonna runsaasti ympäri maailmaa, joten HTC voi julkaista LTE-puhelimen ensi vuoden lopulla myös muualla maailmassa. Suomessa LTE-verkkoa on rakentanut TeliaSonera. Se toimii tällä hetkellä vain Turussa ja Helsingissä. Elisa ilmoitti oman LTE-verkon rakentamisesta eilen.
Peter Chou myös vastasi yhtiön puhelimissa käytettäviin käyttöjärjestelmiin liittyviin kysymykseen. Hänen mukaansa HTC:n tarkoituksena on tuoda markkinoille niin Windows Phone 7- kuin Android-käyttöjärjestelmillä varustettuja puhelimia markkinoille, jotta asiakkailla olisi parempi valinnanvapaus. Rivien välistä voi lukea myös, että yhtiö on valmis laajentumaan tablet-markkinoille jos vain kuluttajilta löytyy kysyntää.

Lue myös nämä
Tägit
LTE HTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.