LG:n tuplaydinmalli Optimus 2X saapuu markkinoille

Teemu Laitila
16. joulukuuta, 2010 11:39

Korealainen LG on ottamassa johtopaikan tehokkaiden älypuhelinten valmistajana. Vielä alkuvuonna yhtiön puhelinmyynti oli alamaissa, mutta lähiaikoina ilmaantuneiden uutisten perusteella LG on kiihdyttämässä vauhtiaan. Uusin julkaisu on Nvidian Tegra 2 -alustaan perustuva Optimus 2X, joka on ensimmäinen myyntiin tuleva kaksiydinprosessoria käyttävä älypuhelin.
Käyttöjärjestelmänä on julkaisun yhteydessä Android 2.2 (Froyo), mutta LG lupaa päivittää laitteet Android 2.3 (Gingerbread) versioon Googlen julkaistua käyttöjärjestelmän lähdekoodit.
Gigahertsin taajuudella toimivien ARM Cortex-A9-ydinten lisäksi puhelimessa on 4" kokoinen WVGA-näyttö, 512 MB muistia, 8 gigatavua tallennustilaa (32 GB microSD-kortilla) ja 8 megapikselin kamera 1080p-videon tallennusmahdollisuudella.
Tegra 2 mahdollistaa myös HDMI-ulostulon, jonka avulla kännykän ruudun voi peilata ulkoisille näytöille. Optimus X2 on tulossa markkinoille aluksi Koreassa, mutta laite tullaan piakkoin näkemään myös Euroopan markkinoilla. LG ei ole julkaissut suunniteltua myyntihintaa.

Lue myös nämä
Tägit
LG Optimus 2X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.