Nokia syyttää jälleen Applea patenttirikkomuksista

Manu Pitkänen
16. joulukuuta, 2010 16:10

Matkapuhelinvalmistaja Nokia syyttää viihdelaitteita valmistavaa Applea uusista patenttirikkomuksista. Nokia on haastanut Applen oikeuteen Britanniassa, Saksassa ja Hollannissa. Haaste koskee siis käytännössä Applen menestyneimpiä tuotteita eli iPhonea, iPod Touchia ja iPadia.
Apple on Nokian mukaan syyllistynyt yhteensä 13 patentin rikkomiseen eri maissa. Aiemmin Nokia on haastanut Applen Yhdysvalloissa 24 patentin rikkomisesta. Nokian haaste Britanniassa koskee neljää patenttia ja Hollannissa Nokia on haastanut Applen oikeuteen kahdesta patentista. Düsseldorfissa Nokia käräjöi seitsemästä patentista ja Mannheimissa viidestä patentista. Nokian mukaan yksikään patentti ei ole essentiaali televiestinnän kannalta, joten Apple ei ole oikeutettu käyttämään sen patentteja.
Nokian lakiasioiden vastaavajohtaja Paul Melinin mukaan Applen tuotteissa sivua voi vierittää pyhkäisyeleellä tai ladata ohjelmia laitteesta löytyvän sovelluskaupan kautta. Nokian mukaan he ovat omistaneet patentit näihin ratkaisuihin jo kymmenen vuotta ennen iPhonen julkaisua (2007).

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple iPhone Apple iPod Touch Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.