Kiinalainen iPhone-kopio pian myyntiin

Teemu Laitila
17. joulukuuta, 2010 12:06

Kiinalainen puhelinvalmistaja Meizu on julkaissut kuvia ja lisätietoja tulevasta M9-puhelinmallistaan. M9 muistuttaa ulkoasultaan huomattavan paljon Applen iPhonea. Meizu matkii Applea myös Android 2.2 -käyttöjärjestelmän päälle kasatulla käyttöliittymällään. M9:n onkin tarkoitus olla halvempi vaihtoehto iPhone-malleille.
M9 ei kuitenkaan ole perinteinen kiinalainen halpakopio, vaan ainakin paperilla puhelimen ominaisuudet vaikuttavat lupaavilta ja joiltain osin jopa paremmilta kuin esikuvallaan. M9:n näyttö on ilmeisesti Sharpin valmistama 3,5" kokoinen korkean resoluution LCD-paneeli, jonka 960 x 640 pikselin tarkkuus vastaa Applen Retina Display -näyttöjä.
Prosessorin osalta M9 päihittää iPhonen uusimman version, sillä siinä käytetään 1 GHz:n taajuudella toimivaa Samsungin valmistamaa Hummingbird-suoritinta, joita myös Samsung käyttää Galaxy-sarjan puhelimissaan.
Puhelimen kamera toimii 5 megapikselin tarkkuudella ja se kykenee tallentamana 720p-tason videokuvaa. Yhteyksistä tuettuna on 3G (WCDMA/HSDPA/HSUPA), WiFi 802.11 b/g/n ja Bluetooth 2.1. Meizu ei kerro laitteen sisäisen muistin määrää, mutta tallennustilaa saa lisää microSD-kortin avulla. Toisin kuin iPhone-puhelimissa, myös akun irrottaminen on mahdollista.
Meizu M9 on tulossa markkinoille Kiinassa joulun tietämillä. Laitteen saapumisesta Eurooppaan ei ole tietoa, mutta M9 saapunee vähintäänkin tilattavaksi Kiinalaisiin nettikauppoihin.

Lue myös nämä
Tägit
Meizu Meizu M9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.