Erich Specht ei saanut Android-tavaramerkistä 94 miljoonaa dollaria

Kaarlo Räihä
22. joulukuuta, 2010 13:58

Suurilta firmoilta rahojen kerääminen tavaramerkkeihin ja patentteihin liittyvien oikeusjuttujen avulla on oma taiteenlajinsa. Valitettavasti Erich Spechtin kohdalla tällaista ammattitaitoa ei löytynyt, joten hän ei saa haluamaansa 94 miljoonaa dollaria Android-tavaramerkistä.
Asian nousi tapetille viime vuonna, kun Specht vaati Googlelta, Android Inciltä ja Open Handset Alliancelta 94 miljoonaa dollaria Android-tavaramerkin luvattomasta käyttämisestä. Specht pyöritti vuosien 1998-2002 välillä Android Data -nimistä yritystä, jonka perusteella hän päätteli Android-tavaramerkin kuuluvan hänelle.
Specht herätti tavaramerkkinsä myöhemmin eloon luomalla sille uuden internet-sivun, jonka avulla hän koetti vakuuttaa Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmälle käyttävänsä edelleen kyseistä tuotemerkkiä. Spechtin harmiksi oikeuslaitos ei uskonut hänen tarinaansa, vaan tuomion perusteella Specht hylkäsi tuotemerkkinsä yrityksen kaatuessa, joten muut tahot saivat ottaa sen omakseen.
Oikeus myös esti Spechtiä käyttämästä Android-tuotemerkkiä jatkossa, jottei sekaannuksia enää syntyisi.
Googlen edustajan mukaan hakujätti on tyytyväinen päätökseen, ja koko oikeusjuttu perustui Googlen mukaan perättömiin väitteisiin.

Lue myös nämä
Tägit
Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.