Windows Phone 7 Marketplacen suojaukset murenivat

Kaarlo Räihä
30. joulukuuta, 2010 19:46

Matkapuhelinalustoille suunnattujen sovelluskauppojen tietoturva on tärkeä maksullisia sovelluksia tekeville ohjelmistokehittäjille, koska kopiointisuojauksien pettäessä kuka tahansa voi ladata sovelluksen itselleen ilmaiseksi. Nyt tämä kauhuskenaario on nähtävästi toteutumassa Windows Phone 7 Marketplacen osalta, sillä Windows Phone Central -sivusto on saanut käsiinsä FreeMarketplace-ohjelman, jolla voi asentaa Windows Phone 7 -puhelimeensa Windows Phone 7 Marketplacelta löytyviä sovelluksia ilman maksua.
FreeMarketplace osaa siis poistaa Windows Phone 7 Marketplacen käyttämät kopiointisuojausmenetelmä sovelluksista, jolloin niitä voi levittää luvattomasti eteenpäin esim. P2P-verkkojen kautta. Windows Phone Centralin mukaan Windows-käyttöjärjestelmällä toimiva FreeMarketplace ei tule julkiseen jakeluun, mutta vastaavan ohjelman tekeminen ei tiettävästi vaadi suurta panostusta, sillä FreeMarketplace toteutettiin kuudessa tunnissa yhden ohjelmistokehittäjän toimesta.
Windows Phone 7 Marketplacen DRM-suojauksien heikko taso ei tule kaikille suurena yllätyksenä, vaan osa kehittäjistä on vaatinut parempia suojausmenetelmiä jo pidemmän aikaa.
Microsoft ei toistaiseksi kommentoinut asiaa, mutta se on tietoinen kauppapaikkansa ongelmista.
Alla FreeMarketplacen toimintaa esittelevä video

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.