Nokialta potkut saava työntekijä pitää Windows Phone 7 -huhuja päättöminä

Kaarlo Räihä
1. tammikuuta, 2011 20:08

Joulukuussa puhelinuutisoinnilla kuuluisaksi noussut Eldar Murtazin järkytti matkapuhelinmaailmaa kertomalla Nokian ja Microsoftin välisistä neuvotteluista, joissa yritykset olisivat pohtineet yhteistyössä tehtäviä Windows Phone 7 -puhelimia. Koska yritykset eivät itse kommentoi huhuja, käynnisti Murtazinin kertoma tieto todellisen spekulaatiomyllyn, johon kantaa on ottanut nyt myös Nokialta lähtöpassit saava Watts Martin.
Martinin blogikirjoituksen mukaan Nokia ei tule tekemään Windows Phone 7 -puhelimia, koska Nokia haluaa Applen tavoin kontrolloida täysin omaa ekosysteemiään. Tämä ei luonnollisesti onnistu, jos puhelimen ohjelmistoalustan toimittaa Microsoft.
Omien sanojensa mukaan Martin ei ole saanut asiasta mitään sisäpiirin tietoa, vaan hän perustaa väitteensä puhtaasti julkisiin tietoihin. Martinin mukaan Windows Phone 7 ei tarjoa Nokialla mitään järkeviä hyötyjä, jonka lisäksi sen käyttö rikkoisi yrityksen viime vuonna käyttöön ottaman QT-strategian, sillä Windows Phone 7 ei ole ainakaan tällä hetkellä yhteensopiva QT-kehitysympäristön kanssa.
Martin pitää Nokian nykyistä matkapuhelimille suunnattua alustatarjontaa hyvänä, ja hänen mukaansa yrityksen nykyiset ongelmat johtuvat huonosta käyttökokemussuunnittelusta, tuoteaukosta halpojen älypuhelinten segmentissä ja Pohjois-Amerikan markkinoiden ontumisesta.
Murtazinin suuri onnistumisprosentti julkaisemiensa tietojen osalta on kuitenkin saanut monet tahot vakuuttuneiksi Nokian ja Microsoftin tulevasta yhteistyöstä, joten keskustelu asian tiimoilta jatkunee tulevien viikkojen aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.