Samsung: Nokia jää taaksemme kolmessa vuodessa

Kaarlo Räihä
1. tammikuuta, 2011 14:18

Samsungin matkapuhelinosasto on kasvattanut myyntilukujaan parin viimeisen vuoden aikana vauhdilla, ja nyt yhtiön johtoporras uskoo toiminnan olevan niin hyvällä mallilla, että tämän hetkinen markkinajohtaja eli Nokia jää heidän taaksensa kolmessa vuodessa.
Samsungin johtoportaan mietteitä kalasteli Korea Times -lehti, jonka saamien tietojen mukaan yritys aikoo nopeuttaa tehtaittensa tuotantoa erityisesti Kiinassa ja Vietnamissa, jotta korkeammat myyntitavoitteet saavutetaan. Yrityksen on tarkoitus myydä tänä vuonna 20 prosenttia enemmän puhelimia, joten tavoitteena on noin 325 miljoonan matkapuhelimen myyminen.
Samsungilla uskotaan erityisesti tämän vuoden olen tärkeässä roolissa puhelinvalmistajien välisessä kilpailussa. Puhelimien lisäksi yritys aikoo edelleen panostaa tablet-laitteisiin, joiden uskotaan yhdessä älypuhelinten kanssa tuovan yritykselle etumatkaa kilpailijoihin verrattuna.
Omina valtteinaan Samsung pitää näyttö- ja muistitehtaita, joiden avulla puhelinvalmistaja saa tarvitsemansa muistipiirit ja näytöt puhelimiinsa sekä muihin laitteisiin. Koska näistä komponenteista on ollut viime aikoina pulaa, ovat monet puhelinvalmistajat joutuneet pienentämään tuotantoaan.
Nokian mahdollisia heikkouksia Samsungin johtoporras ei kommentoinut Korea Times -lehdelle.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.