Patenttisodan uusin taistelupari on Sony vs. LG

Kaarlo Räihä
2. tammikuuta, 2011 13:56

Matkapuhelinalaa riepottelevien patenttikiistojen määrää kasvaa tasaista tahtia, ja nyt viimeisimpänä mukaan on liittynyt Sony, joka sanoo LG:n matkapuhelimien ja modeemien rikkovan yrityksen patentteja.
Muiden suuryritysten tapaan Sony haastoi vastustajansa oikeuteen Yhdysvalloissa, ja tarkoituksena on estää tiettyjen LG:n puhelinten myyminen Yhdysvalloissa. Sonyn mukaan LG:n tuotteet hyödyntävät luvatta patentteja, joihin lukeutuvat mm. soittajan kuvan näyttäminen ruudulla puhelimen soidessa ja äänen nauhoituksen viivästyttäminen häiriöäänien välttämiseksi.
Sonyn mukaan Nokia ja Samsung ovat olleet mukana näiden tekniikoiden lisensoinnissa, joten jäljelle jää vielä kasa muita puhelinvalmistajia, jotka Sony voi haastaa myöhemmin oikeuteen.
Tämänkään patenttiväännön päättymistä ei kannata odotella aivan lähikuukausina, vaan asian käsittely saattaa venyä helposti vuosien mittaiseksi oikeusprosessiksi.
LG ei ole vielä kommentoinut tapausta, mutta oletettavasti yritys aikoo puolustaa toimiaan loppuun saakka, ja luvassa saattaa olla muiden vastaavien tapausten tapaan vastahaaste, jossa LG listaa patentteja, joita Sonyn tuotteet rikkovat.

Lue myös nämä
Tägit
LG Sony patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.