Honeycomb ei ole tulossa älypuhelimiin?

Manu Pitkänen
4. tammikuuta, 2011 14:30

Älypuhelimissa ja tablet-koneissa käytetty Android-käyttöjärjestelmän tulevan Honeycomb-version (3.0) vähimmäisvaatimuksista on tihkunut uusia tietoja. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, niin silloin Android 3.0 -käyttöjärjestelmä ei ole tulossa älypuhelimille, vaan ainoastaan tableteille.
Yleisessä tiedossa on ollut, että Honeycomb-päivityksellä Androidista pyritään parantamaan käyttöjärjestelmän tablet-tukea. Tällä hetkellä Android ei ole täysin optimaalinen käyttöjärjestelmä tablet-koneiden suurille näytöille. Tähän asti on kuitenkin ajateltu niin, että käyttöjärjestelmän skaalautuvuuden parantamisesta huolimatta se toimisi samanaikaisesti sekä tableteissa että älypuhelimissa. Korealaisen kulutuselektroniikkaa valmistavan Enspert-yhtiön vuotamien vähimmäisvaatimustietojen perusteella Honeycomb toimii kuitenkin ainoastaan tableteissa.
Enspertin mukaan Honeycomb vaatii vähintään kaksiytimisen ARM Cortex-A9 -prosessorin ja vähintään 7-tuumaisen näytön (resoluutio 1280 x 720). Tällä hetkellä Nvidian Tegra II -alusta on ainoa, josta löytyy kyseinen ARM-prosessori. Missään nyt myynnissä olevassa tabletissa ei kuitenkaan kyseistä prosessoria ole, mutta tämän viikon CES-messut voivat muuttaa tilannetta.
Jos tiedot pitävät paikkansa, niin aikooko Google kehittää vastaisuudessa tableteille omaa ja älypuhelimille omaa Android-käyttöjärjestelmää. Pakkaa sekoittaa myös se, että Google kehittää myös Chrome OS -käyttöjärjestelmää, joka soveltuisi hyvin tableteille.

Lue myös nämä
Tägit
Android Honeycomb
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.