LG Optimus Black on maailman ohuin älypuhelin

Kaarlo Räihä
5. tammikuuta, 2011 19:17

CES-messujen puhelinjulkaisuja ensimmäisten joukossa esitteli LG, jonka uusi Optimus Black -puhelin on yrityksen mukaan maailman ohuin älypuhelin.
Paksuutta laitteella on 9,2 mm (ohuin kohta 6 mm) ja painoa 109 grammaa. Ohuen ulkomuodon lisäksi LG on panostanut erityisesti laitteen neljän tuuman NOVA-nimellä kulkevaan vähävirtaiseen kosketusnäyttöön (resoluutio 800x480), jonka luvataan toistavan mustan ja valkoisen muita näyttöjä paremmin. LG:n mukaan täysin valkoinen NOVA-ruutu kuluttaa puolet vähemmän energiaa kuin AMOLED-tekniikan vastaava valkoinen ruutu.
Valotehoakin näytölle luvataan runsaat 700 cd/m², joten näytön käyttäminen pitäisi onnistua myös kirkkaassa päivänvalossa ilman ongelmia.
Myyntiin tullessaan puhelin on varustettu Androidin Froyo-versiolla, mutta LG lupaa julkaista puhelimelle Gingerbread-päivityksen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. LG:n kehittelemä käyttöliittymä puhelimelle on Optimus UI 2.0, ja se tarjoaa mm. puhelimen ravistelulla käynnistettäviä sovelluksia.
Muita vahvistettuja tietoja ovat 1 500 mAh -akku, gigahertsin kellotaajuudella toimiva TI OMAP 3630 -suoritin, WiFi Direct -yhteensopivuus ja puhelimen etupuolelta löytyvä 2 megapikselin kamera (takana 5 megapikselin kamera).
LG Optimus Black tulee myyntiin vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla. Suositushinnasta LG ei vielä maininnut mitään.
Alla kollaasikuva puhelimesta

Lue myös nämä
Tägit
Android LG Optimus Black
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.