Motorolan superpuhelin muuttuu telakan kanssa nettipäätteeksi

Kaarlo Räihä
5. tammikuuta, 2011 23:14

CES-messujen yksi suurimmista puhelinyllätyksistä on ehdottomasti ollut Motorolan ATRIX 4G, joka venyttää matkapuhelimen määritelmää monilta osin.
Motorolan mukaan kyseessä on maailman tehokkain älypuhelin, mutta kyseessä ei ole kaikkien mittareiden mukaan pelkkä puhelin, sillä sen voi muuttaa noin kilon painoisen telakointiaseman (11,6 tuuman näyttö ja täysikokoinen näppäimistö) avulla myös työpisteeksi.
Puhelin pitää sisällään neljän tuuman kosketusnäytön (resoluutio 960x540), kaksiytimisen Tegra 2 -suorittimien (ytimien kellotaajuus 1 GHz), gigatavun verran RAM-muistia, 16 gigatavun verran flash-muistia (laajennettavissa 32 gigatavun muistikortin avulla 48 gigatavuun), 5 megapikselin takakameran (LED-salama) ja VGA-tason etukameran.
Nimessä oleva 4G-lisuke viittaa tässäkin laitteessa vain HSPA+-tukeen. Laitteen voi suojata sormenjäljentunnistuksella, jolloin asiattomat eivät pääse käyttämään laitetta.
Ohjelmistopuolella tarjolla on Android Froyo, joka tarjoaa Webtop-sovelluksen ja Firefoxin avulla pöytäkoneista tuttua surffailuelämystä, kun puhelin on telakoitu.
Kokoa puhelimella on 117x63,5x10 mm ja painoa 136 grammaa. Akun kapasiteetti on 1930 mAh, ja tälle puheaikaa luvataan yhdellä latauksella noin yhdeksän tuntia (valmiusaika 10 päivää).
Myyntiin laite tulee Yhdysvalloissa ensimmäisen neljänneksen aikana.
Alla kuvia ja telakointiaseman toimintaa esittelevä video

Lue myös nämä
Tägit
Android Froyo Motorola ATRIX 4G
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.