Pikatestissä edullinen ZTE Blade -kosketuspuhelin

Matti Robinson
5. tammikuuta, 2011 15:24

AfterDawnin ja Puhelinvertailun toimitukseen saapui tänään kohua herättänyt kiinalaisvalmistajan Android-puhelin, ZTE Blade. Toimiston puhelinliittymän vaihdoksen yhteydessä vanha ja hyvin palvellut Nokian peruskapula vaihtui myyntitilastojen kärkeen nousseeseen kosketusnäyttöluuriin. Allekirjoittanut teki samalla pikaisen katsauksen loppuunmyytyyn halpis-Androidiin.
ZTE Blade on 3,5 tuuman kosketusnäytöllä ja 5 megapikselin kameralla varustettu Android 2.1 -puhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 600 megahertsin suoritin, HSDPA, GPS ja WLAN.


Pakkaus sisältää itse puhelimen lisäksi oppaat, USB-johdon, verkkovirta-adapterin ja nappikuulokkeet. Puhelimen mukana toimitetaan lisäksi 2 gigatavun microSD-muistikortti.
Ulkoisesti ZTE Blade vaikuttaa erittäin onnistuneelta laitteelta. Se on jämäkkä ja pehmeäntuntoinen pinnoite kuorissa miellyttää. Kuorien osalta puhelimesta tulee mieleen HTC Heron tumma versio. Puhelimesta löytyy muista Android-luureista tutut koti-, menu- ja takaisin-napit, microUSB-liitin, 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä volyyminapit.
Valitettavasti laadukkuus ei jatku suorituskykyyn asti. Vanhanaikainen suoritin, jonka kellotaajuuslukema ei kerro koko totuutta, tiputtaa käytettävyyttä rutkasti. Käyttökokemus on aivan toisenlainen kuin esimerkiksi Snapdragon-suorittimella varustetuissa Android-puhelimissa. Osittain käytettävyydessä ei kärsitä juurikaan, mutta esimerkiksi selaimen ja karttasovelluksen käyttäminen on välillä hidasta ja virhepainalluksia syntyy usein.
Puhelimen suorituskyvystä kertoo hyvin se, että epävirallista Androidia asennusta (Nitdroid) käyttävä Nokia N900 toimii CPU Benchmark -nopeustestin mukaan miltei kaksi kertaa ZTE Bladea nopeammin.
On kuitenkin muistettava, että puhelin on Android-huippumalleja monta kertaa halvempi, joten jossain täytyy tehdä kompromisseja. Sokkona puhelinta ei kuitenkaan kannata ostaa, sillä mikäli kärsivällisyyttä riittää keskimääräistä vähemmän, voi ZTE Blade aiheuttaa verisuonien katkeilua.
Mikäli jokin asia jäi askarruttamaan tai haluat lisätietoja jostain puhelimen ominaisuudesta, kirjoita kysymyksesi uutiskommentteihin.

Lue myös nämä
Tägit
Android ZTE Blade ZTE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.