App Store ei enää jakele VLC-mediasoitinta

Kaarlo Räihä
8. tammikuuta, 2011 14:57

Pitkään jatkunut kiista App Storen ja VLC-mediasoittimen välisistä lisenssiongelmista on nyt tullut päätökseen, kun iOS-laitteille tarkoitettu VLC-sovellus vedettiin pois jakelusta.
VLC-mediasoittimen kehitystyössä mukana oleva Rémi Denis-Courmont kommentoi tilannetta blogissaan, jossa hän kertoo lopputuleman olleen tiedossa jo pidemmän aikaa. Hän ei myöskään sääli iLaitteiden omistajia tai iOS-sovelluksen kehittäjiä, vaikka näiden käyttämät resurssit näyttävät nyt valuneen kaivoon.
App Storeen VLC-sovellus ilmaantui viime lokakuussa, jonka jälkeen mm. VLC-kehittäjien postituslistalla on kiistelty GNU General Public License -lisenssin (GPL) ja App Store -kauppapaikan lisenssiehtojen välisistä ristiriidoista. Apple on muuttanut kauppapaikan lisenssiehtoja useamman kerran viimeisen vuoden aikana, mutta nähtävästi nämä ehdot eivät ole muutoksista huolimatta yhteensopivia GPL:n kanssa, joten GPL-lisenssin alle kuuluvien sovellusten jakelu ei onnistu App Storen kautta.
Koska App Store on ainoa virallinen ohjelmistojen jakelutapa iOS-laitteille, ei iOS-laitteille sopivaa VLC-asennuspakettia voi ladata muilta palvelimilta.

Lue myös nämä
Tägit
VLC App Store
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.