Kiinalaiset matkapuhelinvalmistajat valtaavat markkinoita

Manu Pitkänen
8. tammikuuta, 2011 15:47

Kiinalaiset halpapuhelinvalmistajat ovat menestyneet viime aikoina erittäin hyvin. Yksi menestynemmistä valmistajista on ZTE. Huawein markkinointijohtaja Victor Xu myöntää etteivät heidän tuotteet yllä samalle tasolle kalliimpien puhelinten kanssa, mutta hänen mukaansa tuottoisin bisnes syntyykin halvoista älypuhelimista, koska kaikilla ei ole varaa kalliisiin malleihin.
Kauppalehti kertoo iSupplin tutkimuksesta, jonka mukaan kiinalaiset puhelinvalmistajat ovat kirineet myydyimpien puhelimien kärkeen. Esimerkiksi ZTE on noussut neljänneksi myydyimmäksi valmistajaksi. ZTE:n edellä ovat Nokia, Samsung ja LG.
Kauppalehden mukaan kiinalaisvalmistajien myyntikäyrät ovat lähteneet selvään nousuun vuodesta 2009 lähtien, jolloin teleoperaattorit alkoivat myydä 3G-liittymiä. Kiinalaisvalmistajien menestys ei ole jäänyt ainoastaan kotimaan markkinoihin, vaan ne ovat vallanneet alaa myös Amerikassa ja Euroopassa. Kerroimme aiemmin ZTE:n edullisen Blade-älypuhelimen menneen Suomessakin hyvin kaupaksi.
Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on pärjännyt erinomaisesti edullisten matkapuhelinten myynnissä, mutta kiinalaiset halpapuhelinvalmistajat nakertavat Nokian asemaa sen tärkeillä markkina-alueilla, etenkin Aasiassa. Nokialle tärkeitä Intian-markkinoita uhkaa kiinalainen G'Five.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Samsung Huawei ZTE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.