Myös RIM välttelee toistaiseksi kaksiydinsuorittimia puhelimissa

Kaarlo Räihä
11. tammikuuta, 2011 13:31

Varsinkin Android-älypuhelinten kohdalla kaksiytimiset suorittimet ovat olleet alkuvuoden kuumin juttu, mutta kaikkien puhelinvalmistajien kohdalla kaksiydinsuorittimia ei nähdä vielä vähään aikaan. Yksi näistä valmistajista on Research In Motion, jonka johtaja Mike Lazaridis kertoi medialle yrityksen tulevia suunnitelmia suoritinytimien osalta.
RIM on jo esitellyt kaksiytimisen mobiililaitteen (PlayBook-tabletti), joten osaamista yrityksestä kyllä löytyy tällaisten tuotteiden tekemiseen, mutta Lazaridis ei usko kaksiydinsuorittimien vielä olevan ajankohtaisia matkapuhelimissa. Lazaridis kertoi, ettei useampia ytimiä nähdä yrityksen BlackBerry-puhelimissa vielä toviin, koska kaksiytimiset suorittimet maksavat enemmän, ne kuluttavat enemmän sähköä ja ne vaativat enemmän tilaa puhelimessa.
Yritys on kuitenkin julkaisemassa kaksiydinsuorittimella varustettuja puhelimia myöhemmin, mutta todennäköisesti nämä laitteet eivät ehdi myyntiin tämän vuoden aikana.
RIM:in ohella myös Nokia ilmoitti joulukuussa, että sen ensimmäiset kaksiytimisellä suorittimella varustetut puhelinmallit julkaistaan vasta vuoden 2011 lopulla. Tähän mennessä LG, Samsung ja Motorola ovat kertoneet omista kaksiytimisiä tukevista suunnitelmistaan, joten suurimmista puhelinvalmistajista vain Apple on jättänyt kantansa kertomatta.

Lue myös nämä
Tägit
BlackBerry Research In Motion
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.