Operaattorin verkot eivät kestä - mobiililaajakaistaan 500 megatavun siirtoraja

Kaarlo Räihä
11. tammikuuta, 2011 17:32

T-Mobile-operaattori tarjosi Britanniassa viikonloppuna asiakkailleen vähemmän mukavan yllätyksen, kun se kertoi ottavansa käyttöön uuden 500 megatavun kuukausittaiseen tiedonsiirtorajan mobiililaajakaistoissaan.
Aiemmin siirtorajat ovat olleet T-Mobilen asiakkaille kuukaudessa yhden ja kolmen gigatavun kohdilla, mutta uuden muutoksen jälkeen 500 megatavun on riitettävä kaikille kytkypaketin hankkineille. Erikseen mobiililaajakaistan tilanneet saavat jatkossa tyytyä gigatavun siirtorajaan.
Kuluttajat eivät luonnollisesti ole tyytyväisiä T-Mobilen toimiin, ja monille kytkypaketin hankkineille uudistus ei todellakaan ole mieluisa asia. Esim. App Storen suurimmat sovellukset ovat satojen megatavujen kokoisia, joten 3G-yhteyden kautta näitä ei kannata enää T-Mobilen asiakkaiden ladata.
T-Mobilen tiedotteen mukaan surffailu tarkoittaa webbisivujen katsomista ja sähköpostin lukemista. Videoiden katselu, pelien pelaaminen ja tiedostojen lataaminen eivät puolestaan ole operaattorin mukaan normaalia webin käyttöä, joten näiden toimien tekeminen estyy heti, kun kuukausittain siirtoraja menee umpeen. Sivujen selaus ja sähköpostin lukeminen onnistuvat T-Mobilen mukaan myös tiedonsiirtorajan ylittyessä, mutta muut toimet pitää operaattorin mukaan suorittaa kodin laajakaistalla.

Lue myös nämä
Tägit
Iso-Britannia T-Mobile
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.