Uusi iPhone esiteltiin Verizonin tilaisuudessa

Kaarlo Räihä
11. tammikuuta, 2011 18:13

Applen iPhone-tuoteperhe on jälleen kasvanut yhdellä uudella tuotteella, kun Verizonin tilaisuudessa esiteltiin odotetusti yhtiön matkapuhelinverkoissa toimivaa iPhone 4 -mallia.
Uutta puhelinta on valmisteltu ja testattu vuoden verran, jotta se toimisi parhaalla mahdollisella tavalla Verizonin käyttämässä CDMA-verkossa, jota operaattori itse kehuu Yhdysvaltojen luotettavimmaksi matkapuhelinverkoksi. Verizonin mukaan sen verkko kestää myös uusien iPhone-asiakkaiden ryntäyksen.
Verizonin asiakkaat voivat ennakkotilata puhelimen helmikuun 3. päivä ja myyntiin tuotteet tulevat viikkoa myöhemmin. Hinnat ovat samat kuin AT&T:n asiakkailla, eli kytkynä 16 gigatavun malli kustantaa 199 dollaria ja 32 gigatavun malli 299 dollaria.
LTE-tukea puhelimessa ei valitettavasti ole, koska se olisi vaatinut suurempaa uudelleensuunnittelua. Verizonin verkkoyhteyden voi kuitenkin jakaa iPhone 4:n WLAN:in avulla jopa viidelle eri laitteelle, joten tältä osin parannuksia puhelimeen on tullut.
CDMA:n rajoitusten takia puhuminen ja samanaikainen dataliikennöinti ei kuitenkaan onnistu CDMA-verkossa.
Antenniongelmista kysyttäessä osapuolet vannoivat puhelimen toimivan erinomaisesti, mutta mitään tarkempaa he eivät kertoneet. Kuvien perusteella puhelimen ulkoasu on hieman muuttunut, joten todennäköisesti Apple on korjannut antenniongelmat Verizonin asiakkaille menevissä malleissa.
Osapuolien mukaan kyseessä ei ole yksinoikeussopimus, joten maailman muutkin CDMA-verkkoja hyödyntävät operaattorit voivat halutessaan neuvotella puhelimen valikoimiinsa.
PÄIVITYS:
Ars Technica -sivuston testien mukaan Verizonin malli ei kärsi antenniongelmista, eli puhelinta voi pitää kädessään haluamallaan tavalla ilman kuuluvuuden muuttumista.

Lue myös nämä
Tägit
Verizon
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.