Seuraava iOS-päivitys tuo henkilökohtaiset hotspotit kaikille

Teemu Laitila
12. tammikuuta, 2011 17:04

Apple julkisti eilen uuden CDMA-verkkoja tukevan iPhone-version Yhdysvaltalaisen Verizon-operaattorin verkkoon. Puhelin ei ole juuri muuttunut aiempaan malliin verrattuna, mutta antenniongelmat on todennäköisesti korjattu. Ohjelmistopuolella uusi ominaisuus on Personal Hotspot, joka mahdollistaa puhelimen 3G-yhteyden jakamisen enintään viidelle laitteelle WLAN-yhteyden välityksellä.
BGR-sivuston mukaan ominaisuus ei tule olemaan Verizonin iPhone-mallin yksinoikeus, vaan Personal Hotspot saapuu myös vanhempiin iPhone-malleihin seuraavan iOS-päivityksen myötä. Uuden 4.3 versionumeroa kantavan päivityksen odotetaan saapuvan helmikuun 10. päivään mennessä, kun Verizon aloittaa oman iPhone-versionsa myynnin.
Internet-yhteyden jakaminen on ollut mahdollista tähänkin saakka joko USB-kaapelin tai Bluetooth-yhteyden välityksellä. Wlanin käyttöä on kuitenkin rajoittanut erityisesti Yhdysvaltalaisoperaattoreiden haluttomuus tarjota hupenevaa kaistaa yhä useammalle laitteelle. Muilla mobiilialustoilla on jo aiemmin ollut mahdollista käyttää puhelinta WLAN-tukiasemana esimerkiksi kolmannen osapuolen sovellusten avulla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.