Trend Micro: Android haavoittuvampi kuin iOS

Manu Pitkänen
12. tammikuuta, 2011 14:53

Maailman suurimman yrityksille tietoturvaratkaisuita tarjoavan Trend Micron pääjohtaja Steve Chang kertoi tänään BusinessWeekin haastattelussa, että älypuhelimissa ja tablet-tietokoneissa paljon käytetty Android-käyttöjärjestelmä on tietoturvaltaansa paljon heikompi kuin Applen iPhone-puhelimissa ja iPad-tabletissa käyttämä iOS-käyttöjärjestelmä.
Chang perustelee näkemystäänsä sillä, että Googlen kehittämän Androidin lähdekoodi on avoin. Tällöin aukkojen arkkitehtuurin selvittäminen on paljon yksinkertaisempaa, jolloin aukkoa on helpompi hyödyntää kyseenalaisiin käyttötarkoituksiin. Applen iOS-käyttöjärjestelmää Chang ylistää sillä, että käyttöjärjestelmä on osoittautunut immuuniksi tietyntyyppisille haittaohjelmille. Tämä johtuu etupäässä iOS:ssä käytetyn sandbox-ratkaisujen ansiosta, joissa ohjelmat toimivat omilla "hiekkalaatikoillaan" erillään muusta järjestelmästä.
Trend Micro arvioi haittaohjelmien muodostuvan samanlaiseksi ongelmaksi älypuhelimissa kuin ne ovat tietokoneissa. Chang uskookin vakaasti, että Android-käyttäjät tulevat tarvitsemaan puhelimiinsa vastaisuudessa tietoturvaohjelmia. Trend Micro julkaisi viikko sitten Mobile Security for Android -ohjelman, joka estää haittaohjelmien asentumisen Android-puhelimiin.
Chang kuitenkin toteaa, että myös iOS:ään kohdistuu tietoturvauhkia. Hän mainitsee erityisesti social-engineering -hyökkäykset, joissa käyttäjää huijataan asentamaan haittaohjelma puhelimeen.

Lue myös nämä
Tägit
Android iOS Trend Micro
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.