Google Translate toimii nyt Baabelin kalana

Kaarlo Räihä
13. tammikuuta, 2011 15:35

Älypuhelinten yleistymisen myötä erilaisia kielikäännöksiin tarkoitettuja työkaluja on helpompi kuljettaa jatkuvasti mukana. Viime vuoden lopulla Word Lens -sovellus tarjosi kuluttajille ensikatsauksen puhelinten tuomiin uusiin käännösvaihtoehtoihin, ja nyt samalla linjalla jatkaa Google Translaten uusin versio, joka tarjoaa helpon tavan kommunikoida vieraiden kielten maailmassa.
Google Translaten uusi Android-versio tarjoaa nyt kuluttajille Conversation Mode -tilaa, jossa keskustelijat voivat puhua lauseensa haluamalla kielellään, jonka jälkeen sovellus kääntää lauseen kohdekielelle ja sanoo sen sitten ääneen. Puhelin toimii siis tulkkina kahden ihmisen välillä, jolloin ihmiset voivat kommunikoida keskenään omalla äidinkielellään.
Tällä hetkellä Conversation Mode tukee vain englantia ja espanjaa, joten suomalaisille turisteille siitä ei ole juuri iloa. Käännökset eivät myöskään ole täydellisiä, ja esim. paikalliset murteet voivat aiheuttaa ongelmia sanojen tunnistamiselle. Tekniikassa on kuitenkin huimasti potentiaalia, joten toivottavasti kehitystyö asian tiimoilta jatkuu.
Alla toiminnallisuutta esittelevä video

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Translate
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.