Applen tulos ennakoitua parempi, 160 miljoonaa myytyä iOS-laitetta

Manu Pitkänen
19. tammikuuta, 2011 9:23

Apple julkaisi eilen tiistaina Yhdysvaltain pörssien sulkeuduttua tilivuotensa ensimmäisen neljänneksen tuloksen. Tulos oli kaikilla mittareilla parempi mitä analyytikot tai Apple itse osasivat kuvitella. Etenkin joulumyynti kävi odotettua vilkkaammin.
Apple myi yhteensä (suluissa odotetut mynntilukemat) 16,24 miljoonaa iPhonea (15,5 milj.), 7,33 miljoonaa iPadia (5,5 milj.) ja 4,1 miljoonaa Mac-tietokonetta (4,0 milj). iPod-soittimien myynnin uskottiin laskeneen, mutta myynti pysyi vahvana ja soitinta kaupattiin yhteensä 19,45 miljoonaa kappaletta.
Kaiken kaikkiaan myyntilukemat tarkoittavat sitä, että Apple on onnistunut myymään yli 160 miljoonaa iOS-laitetta koko historiansa aikana. Myyntitahdissa ei ole enää paljoa kiristettävä, koska 100 miljoonan myydyn iOS-laitteen raja meni rikki vasta puoli vuotta sitten kesäkuussa.
IPhone-puhelinten myynti kasvoi huikeat 86 prosenttia verrattuna viimevuoteen. Samalla puhelimen keskimyyntihinta kipusi 625 dollariin. Edellisinä neljänniksinä puhelimen keskimyyntihinta on ollut 610 ja 595 dollaria. Apple uskoo puhelimen myynnin vain kasvavan entisestään kun CDMA-verkossa operoiva Verizon tuo myyntiin helmikuun 10. päivä oman iPhone 4-mallinsa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iPod Mac OS X Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.