Microsoft: Windows Phone 7:n suuret datasiirrot liittyvät kolmanteen osapuoleen

Kaarlo Räihä
20. tammikuuta, 2011 11:48

Viime vuoden loppupuolella julkaistut Windows Phone 7 -ohjelmistoalustaa käyttävät puhelimet saivat muutama viikko sitten osakseen negatiivista julkisuutta, kun useat käyttäjät valittavat oman puhelimen suurista 3G-datasiirroista. Nyt Microsoft on omien tutkimuksiensa perusteella löytänyt ainakin yhden syyn ongelmille.
Microsoftin mukaan ongelma ei johdu kuitenkaan heistä, vaan kolmannesta osapuolesta. Microsoft ei kertonut tarkemmin mikä tämä kolmas osapuoli on, mutta yritys on ohjeistanut tätä tahoa korjaamaan ongelman. Lisäksi Microsoft työstää parhaillaan ongelmaan omaa korjausta, mutta tarkempaa aikataulua tälle ei kerrottu.
Ohjelmistojätin mukaan voi olla kuitenkin mahdollista, että kyseinen kolmas osapuoli ei ole ainoa taho, jonka toimet voivat aiheuttaa runsasta tiedonsiirtoa, joten Microsoft jatkaa edelleen ongelmien tutkimista. Eräiden käyttäjien antamien tietojen mukaan Windows Phone 7 -puhelin on voinut siirtää päivässä jopa 50 gigatavun megatavun edestä dataa.
Microsoftin mukaan ongelmista on kärsinyt vain muutama prosentti puhelimen käyttäjistä.
Yritys ei maininnut mitään mahdollisista hyvityksistä, joita se voisi maksaa niille kuluttajille, joille ilmoittamaton dataliikennöinti 3G-verkon kautta on tuonut ylimääräisiä kuluja.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.