Nokia N9 sisältääkin Intelin prosessorin?

Teemu Laitila
20. tammikuuta, 2011 10:35

Uusimpien huhujen mukaan Nokian uusi lippulaivamalli N9 perustuisi Intelin tarkemmin määrittelemättömään Atom-prosessoriin. Näin kertoo ainakin suomalainen Prosessori ja samaa vihjaa myös Rethink wireless -sivusto, joka perustaa arvailunsa Intelin toimitusjohtaja Paul Otellinin kommentteihin. Intelin viime viikolla julkistetun ennätyksellisen hyvän osavuosikatsauksen yhteydessä Otellini lupasi suurimittaisia mobiililaiteuutisia ensi kuussa pidettävillä MWC-messuilla Barcelonassa.
Jos arvaukset pitävät paikkansa, olisi N9 ensimmäinen virallinen Atom-prosessorilla toimiva puhelinmalli. Muista valmistajista LG on esitellyt aiemmin Atomiin perustuvia prototyyppilaitteita, jotka eivät kuitenkaan ole päätyneet lopullisiksi tuotteiksi.
Puhelimessa käytettävä Atom-alusta olisi luultavasti Intelin uusin ja vähävirtaisin Oak Trail älypuhelimiin tarkoitettu Moorestown-SoC, jota on nähty käytettävän esimerkisi suomalaisen Aava Mobilen MeeGoa käyttävässä prototyyppipuhelimessa. Aiemmissa huhuissa on myös mainittu N9:n käyttävän Qualcommin QSD8250 "Snapdragon" -prosessoria.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia N9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.